De kolde øl blev skyllet ned til 1. maj arrangementet i Kongens Have i Odense. En af de øldrikkende gæster var Gerti Bendtsen, der sammen med sin mand og to veninder skålede for arbejderbevægelsen og dens røde faner.
- Jeg har været til 1. maj hvert år siden 1970. Kun ét år har jeg forladt festlighederne i protest – det var, da Poul Nyrup Rasmussen ødelagde efterlønnen. Kujonen rendte fra sine aftaler, understreger Gertil Bendtsen.
De røde pølser smagte treårige Tristan Vedersø, der sammen med sin far var til 1. maj for at støtte DSB i deres faglige kamp for bedre arbejdsvilkår for togførere.
Forældre demonstrerede ivrigt for bedre vilkår i daginstitutioner.
- Vi skal have flere varme hænder, understregede Anne Lorenzen, der sammen med to kollegaer blev mødt af hovedtaler Mette Frederiksen, der bakkede forslagene op.
Nedsat pensionsalder til de nedslidte og grøn klimalovgivning til de unge var blot nogle af de mange løfter, som statsministerkandidat for socialdemokratiet Mette Frederiksen præsenterede i sin 1. maj-tale til det fynske publikum.
Fanebærer og maskinarbejder Torben Hansen holdte fanen højt for de ’rigtige’ fagforeninger, der kæmper for bedre arbejdsmiljø og fornuftige overenskomster.
- De gule fagforeninger sylter vores overenskomster. De er blot A-kasse-butikker uden ånd og sammenhold, fortæller han.
91-årige Christian Østergaard lader ikke alderen spænde ben for en fejring af 1. maj.
- Vi skal fejre de stadigt gode arbejdshold, og vi skal værne om Dansk Metal, der ifølge ham er Danmarks bedste fagforening. I dag har Christian Østergaard ladet fanen blive hjemme.
- Jeg kan ikke gå med både fane og stok, så den opgave har jeg måttet uddelegere.
Også journalisterne havde Mette Frederiksen tid til at se i øjnene. Journaliststuderende Sebastian Fröhlich tog teten og spurgte statsministerkandidaten, hvorfor der ikke var flere unge mennesker til dagens arrangement.
Med en hjemmegjort valgplakat i ryggen er Bent Balle fast inventar i Socialdemokraternes bod i Kongens Have. I fyrre år har han sunget med, når Oscar Hansens sang "Danmark for Folket” sætter fejringen af arbejdernes internationale kampdag i gang.
Ventetiden blev lang for femtenårige Emilie Kaas Andersen, der sammen med sine forældre var kommet fra Langeland for at se dagens talere.
- Mine forældre mener, at jeg bliver dannet af at deltage i 1. maj arrangementet. Jeg ved ikke, om jeg er enig, men jeg er her da, fortæller hun.