80-årige Hans Plougs computerudstyr er bedre end dit

E-mail, iMac, Instagram og Facebook. 80-årige Hans Ploug fra Holmstrup, nær Odense, kan det hele. Ifølge Danmarks statistik er danske ældre de mest digitaliserede i hele Europa, og Hans Ploug er en af de ældre, der har taget digitale tidsalder til sig.

Af Thomas Møgelbjerg
Udgivet 30/04/19 14:04 og senest opdateret 30/04/19 16:24

       

Udstyret med Apples Magic Mouse swiper 80-årige Hans Ploug sig flittigt gennem vinduerne på hans 21-tommers iMac, inden han åbner dashboardet for at spille sit ynglings-game – syv-kabale. Blandt indrammede familiebilleder og lyden af de langsomme tik fra et analogt vægur, er 80-årige Hans Ploug gået på kontoret for at finde sin indre gamer frem. Hans Ploug behøver ingen IT-hjælp fra børnebørnene - han kan selv:

- Efter frokost, normalt efter 12:30, sætter jeg mig gerne herop. Så tager Erna (Hans Plougs kone) en lur, og jeg sætter mig herop og bruger computeren og tager måske en morfar, som det hedder, siger Hans Ploug og klukker
 
I følge nye tal fra Danmarks statistik er det ikke så underligt, at Hans Ploug er en haj til IT. Nye tal viser, at 92 procent af danskerne fra 65 til 74 år har brugt internettet inden for de seneste tre måneder. Det skriver DR P4 Nordjylland, ifølge Ritzau.
 
Den tidligere snedker, Hans Ploug, har siden han gik på pension i år 2000 været med på IT-bølgen.

- Jeg har da nogle venner nede i petanqueklubben, der aldrig har haft noget af gøre med IT. Men Jeg har altid haft en elektronisk interesse. Jeg synes det er fint. Det er nemt. Og så slipper man for alle de breve i postkassen. Jeg er meget tilfreds, det er helt sikkert, siger Hans Ploug

 


Ud over at bruge sine IT-færdigheder til al det praktiske, benytter Hans Ploug også internettet til at være på Facebook og Instagram, hvor han blandt andet kan følge med i børnebørnenes rejser til udlandet.
 
Anni G. Walther, formand for Ældre Sagen i Aalborg, er også positiv over de ældres elektroniske interesser:

- De kommer ud i en større verden ved selv at kunne administrere det, de har lyst til at se og høre om. Så det giver en positiv effekt hele vejen rundt, siger Anni G. Walther til DR P4 Nordjylland i et Ritzau telegram.
 
Hos Hans Ploug i Holmstrup er det blevet tid til at lukke computeren ned – men ikke helt.  

- Jeg lader den altid stå på vågeblus, så er den jo lynhurtig til at starte op, afslutter Hans Ploug

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.331 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 16:24.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Thomas Møgelbjerg

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.