Alternativet og Radikale Venstre i drama til det sidste

Stemmerne er optalt. Alternativet kommer ind med et mandat, Radikale Venstres spidskandidat Susanne Crawley snupper partiets ene plads i byrådet for næsen af nummer fire på deres liste, den 20-årig Anne Skau, der under hele fintællingen har fuldt med partiets etter.

Af Rane von Benzon
Udgivet 22/11/17 15:56

       

111.459 stemmer er talt op. Peter Rahbæk Juel er valgets store sejrherre med 28.425 personlige stemmer. Den tidligere borgmester Anker Boye fik ved det seneste valg blot 11.900. Rahbæk Juel har mere end fordoblet det resultat. Socialdemokratiet har i alt fået 46.638 stemmer eller 41,8 procent og dermed 13 mandater i byrådet.

De har dog den sidste times tid stået til 14 mandater, men Alternativet slog igen til sidst og sikrer sig en plads i byrådet med 3.457 stemmer.

Kampen mellem Socialdemokratiet og Alternativet var dog ikke fintællingens eneste. For i Radikale Venstre har Susanne Crawley med nød og næppe sikret sig partiets ene plads i byrådet. Den unge kandidat, 20-årig Anne Skau, der stod nummer fire på listen, har ellers hele tiden været lige i nakken på Crawley, og da partiet er sideordnet opstillet, er det den kandidat med flest stemmer, der skal have pladsen i byrådet. Den kan Crawley altså sikre sig med 1.071 personlige stemmer mod Anne Skaus 999. Radikale Venstre fik i alt 5.212 stemmer.

De resterende stemmer er fordelt mere udramatisk, og der er ikke de store overraskelser. Venstre mister to mandater og har nu seks, Konservative beholder deres ene, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF går hver et mandat ned. Partierne får nu henholdsvist to, to og et mandat.

SF har dog fået lov til at vælge rådmandpost først, og Brian Dybro har valgt posten for beskæftigelses- og socialforvaltningen.

 

Foto: Rane von Benzon

Radikalt drama i Odense

🎥 Odense mens du sov: Reaktioner fra Rahbæk og co.

🎥 Peter Rahbæk Juel beholder kæden - fra kronprins til konge

Midnatsupdate fra Odense: Socialdemokratiet på sejrskurs, mens Venstre bløder stemmer

50 procent af stemmerne optalt i Odense: Næsten hver anden stemme går til S og Rahbæk

22-update fra Odense: Socialdemokratiet står til kanonvalg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 15:56.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rane von Benzon

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.