🎥 Peter Rahbæk Juel beholder kæden - fra kronprins til konge

Peter Rahbæk Juel sejrer stort, venstre bløder og der er kaos omkring Alternativet

Af Rane von Benzon
Udgivet 22/11/17 01:23

       

Man var ikke i tvivl om, hvem der trådte ind af døren. Høje brag lød fra rådhusets festsal. Dagens mand Peter Rahbæk Juel, der ellers havde holdt sig fra de tidlige festligheder, var trådt ind ad døren til stående klapsalver. Klapsalverne taler for sig selv. Det behøver de ikke. For Socialdemokratiet står til at få 42,1 %, 13 mandater og stiger dermed 13,3 procentpoint eller 4 mandater.

Peter Rahbæk Juel er gået fra kronprins til konge på bare ni måneder og har slået sig solidt fast som socialdemokratiets leder.

Mens Socialdemokratiet jubler er Venstre ikke så synlige i festlighederne. De sidste stemmer skal stadig tælles, men som krydserne er sat lige nu, mister partiet to mandater og går fra at have otte til seks mandater. Venstre har på landsplan haft et dårligt valg, en tendens, de fortsætter i Odense.

Radikale Venstre kommer til at beholde deres ene mandat, men selvom de lige nu har 4,6 procent af vælgerne, får de en lille nedgang. I 2013 fik de 5,1 procent. Spørgsmålet er nu, om de stadig er førstevælger til den rådmandspost de efter sigende var blevet lovet, hvis de pegede på en socialdemokratisk borgmester.

Drama omkring Alternativet

Det største drama i de sene nattetimer vedrører Alternativet. Det ene øjeblik har de nok stemmer til et mandat, det næste mister de det igen. Lige nu står de til at få et, men alt kan ændre sig. Der er stadig urner, der skal tømmes, og stemmer, der skal tælles.

Konservative med Søren Windell i spidsen står til at beholde deres tre mandater og udskiftningen fra Søren Møller lader ikke til at have haft nogen effekt.

Hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige har en chance på det her tidspunkt.

Her udtaler sejrherren Peter Rahbæk Juel sig til pressen:

Foto: Rane von Benzon

Alternativet og Radikale Venstre i drama til det sidste

Radikalt drama i Odense

🎥 Odense mens du sov: Reaktioner fra Rahbæk og co.

Midnatsupdate fra Odense: Socialdemokratiet på sejrskurs, mens Venstre bløder stemmer

50 procent af stemmerne optalt i Odense: Næsten hver anden stemme går til S og Rahbæk

22-update fra Odense: Socialdemokratiet står til kanonvalg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 01:23.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rane von Benzon

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.