Midnatsupdate fra Odense: Socialdemokratiet på sejrskurs, mens Venstre bløder stemmer

Venstre med Jane Jegind i spidsen følger den landspolitiske tendens, og går også tilbage i Odense. Hverken Nye Borgerlige eller Liberal Alliance ser ud til at komme ind.

Af Anders Redder, Rane von Benzon
Udgivet 22/11/17 00:01

       

Med 105.178 optalte stemmer tager Peter Rahbæk Juel 42,3 % af krydserne og ser ud til at høste 14 mandater. Det er en stigning på 13,5 procentpoint i forhold til valget i 2013, og næsten halvdelen af byrådets 29 mandater kan altså tilfalde Socialdemokratiet. I resten af rød lejr er Radikale Venstre ret sikre på deres ene mandat, og står altså ikke til at miste nogle pladser i byrådet. Til gengæld kan S – hvis alt holder stik – klare sig med opbakning fra de andre røde partier. Spørgsmålet er altså, om Radikale Venstre bliver førstevælgere til rådmandsposten, som de efter sigende var blevet lovet til gengæld for støtte til S.

Både SF og Enhedslisten står til at miste et mandat, mens Alternativet ikke kommer ind. Men alt kan ske endnu, og de mangler ikke mange stemmer for at få deres første mandat nogensinde i Odense.

I den blå lejr bløder Venstre nu for alvor, og med de stemmer de har nu får de blot seks mandater mod de nuværende otte. Konservative, der fik en dårlig start på aftenen, har stabiliseret sig og står nu til at beholde deres nuværende tre mandater. Søren Windell, der for første gang er på valg i Odense, kan altså notere sig at vælgerne tager udmærket imod ham.

Dansk Folkeparti står fortsat til at miste et af deres tre mandater. Meget tyder på, at Alex Ahrendtsens farvel til kommunalpolitik bliver straffet af vælgerne. Hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige synes at øjne en chance for at komme ind – det ville kræve mirakler med snart 90 % af stemmerne optalt.

Alternativet og Radikale Venstre i drama til det sidste

Radikalt drama i Odense

🎥 Odense mens du sov: Reaktioner fra Rahbæk og co.

🎥 Peter Rahbæk Juel beholder kæden - fra kronprins til konge

50 procent af stemmerne optalt i Odense: Næsten hver anden stemme går til S og Rahbæk

22-update fra Odense: Socialdemokratiet står til kanonvalg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 00:01.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anders Redder, Rane von Benzon

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.