50 procent af stemmerne optalt i Odense: Næsten hver anden stemme går til S og Rahbæk

LIVE: Nu er halvdelen af stemmerne optalt i Odense. S ser sig ikke tilbage og fejer al modstand af banen i Danmarks tredjestørste by.

Af Anders Redder, Rane von Benzon
Udgivet 21/11/17 23:02

       

Meget skal gå galt, hvis ikke Odenses næste borgmester hedder Peter Rahbæk Juel. Halvdelen af stemmerne er nu optalt i Odense, og Socialdemokratiet ser ud til at overraske selv de største jubeloptimister.

42.7 % af krydserne er foreløbigt sat ved liste A – det er tæt på hver anden odenseaner. Hvis dette resultat holder, er det en stigning på knap 14 procentpoint. Socialdemokratiet står lige nu til at få 14 ud af 29 mandater i Odense. 

Radikale og Susanne Crawley ser ud til at beholde deres ene mandat i byrådet. Susanne Crawley er blevet lovet en rådmandspost, hvis hun vel og mærke bakker op om Peter Rahbæk Juel som borgmester. Hvis resultatet holder vil det være stærkt usædvanligt, hvis ikke RV stiller sig bag et populært Socialdemokrati.

Resten af rød blok ser ud til at mærke den socialdemokratiske fremgang. Hvis dette holder er resultat for rød blok som følger:

SF og Enhedslisten mister begge et mandat, og Alternativet kommer ikke ind i byrådet.

Blå blok må hænge med hovedet i disse minutter. Venstre mister et mandat (fra otte til syv mandater), mens også Dansk Folkeparti mister et af sine tre mandater. Liberal Alliance kommer – som det ser ud nu – ikke ind. Partiet har kun fået 1,7 % af stemmerne indtil videre, så det tyder på et katastrofevalg til liste I.

NB: Husk på, at dette er foreløbige resultater, og at meget kan ændre sig den næste times tid.

Alternativet og Radikale Venstre i drama til det sidste

Radikalt drama i Odense

🎥 Odense mens du sov: Reaktioner fra Rahbæk og co.

🎥 Peter Rahbæk Juel beholder kæden - fra kronprins til konge

Midnatsupdate fra Odense: Socialdemokratiet på sejrskurs, mens Venstre bløder stemmer

22-update fra Odense: Socialdemokratiet står til kanonvalg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:02.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anders Redder, Rane von Benzon

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.