100 års socialdemokratisk borgmesterstyre bliver en realitet i Middelfart

Med absolut flertal, bliver Socialdemokratiets Johannes Lyndsfryd genvalgt som borgmester i Middelfart Kommune. Dermed kan det næste år fejres, at Socialdemokratiet har siddet på magten i kommunen i de sidste 100 år.

Af Jakob Svensmark, Kasper Jensen
Udgivet 21/11/17 22:36

       

Det er ikke mere end knap tre måneder siden, at Johannes Lundsfryd trådte til som borgmester i Middelfart og overtog posten fra sin partifælle Steen Dahlstrøm. Steen Dahlstrøm havde ellers siddet på posten i 31 år, men måtte i sensommeren trække sig af helbredsmæssige årsager.

Nu er det lykkes Johannes Lundsfryd at få Middelfarts borgeres opbakning. Han skal være Middelfarts næste borgmester, og da Socialdemokratiet har indgået et valgforbund med Radikale Venstre og SF, har de med al sansynlighed over halvdelen af mandaterne.

Resultatet glæder den nyvalgte borgmester:

"Jeg er både en lettet mand, en glad mand og en stolt mand", fortæller Johannes Lundsfryd.

Socialdemokratisk borgmestertradition
Johannes Lundsfryd er nu med sin første borgmestersejr blevet en del af en lang række af socialdemokratiske borgmestre i Middelfart Kommune.

Første gang, en socialdemokratisk borgmester blev valgt i Middelfart Kommune, var i 1918. Her fik Ehlert Nielsen æren af at være Middelfarts første folkevalgte socialdemokratiske borgmester. Siden da har fire andre socialdemokrater haft posten, og derfor kan partiet til juni næste år fejre, at Middelfart Kommune har haft en socialdemokratisk borgmester i 100 år.

I det eksklusive selskab af tidligere borgmestre i Middelfart, finder man desuden en anden Lundsfryd. Nemlig Herman Lundsfryd Jensen, som besad posten fra 1969 til 1986. Navneligheden er ikke et tilfælde. Den tidligere borgmester er nemlig Johannes Lundsfryds bedstefars bror.

Nyligt borgmesterskifte skabte øget spænding om udfaldet
I løbet af valgkampen har der været mere spænding om udfaldet af valget, end der ofte før har været i Middelfart.

Da Middelfarts borgere efter 31 år med Steen Dahlstrøm som borgmester har skullet vænne sig til et nyt socialdemokratisk borgmesteransigt, øjnede flere andre politiske partier muligheden for et systemskifte.

Venstres spidskandidat Regitze Tilma har med sine liberale kerneværdier, været den oplagte førsteudfordrer til at tage kampen op om borgmesterposten. Det skulle dog heller ikke lykkedes Venstre i denne omgang.

Det er nu op til Johannes Lundsfryd og resten af det nyvalgte byråd at finde ud af, hvordan fremtidens Middelfart skal se ud. Men en ting er sikkert. Endnu engang går Middelfart fire år i møde med en socialdemokrat som borgmester. Derfor får socialdemokraterne næste år lov til at fejre et imponerende 100 års jubilæum i Middelfart.

Foto: Pressefoto

Blandede følelser hos kandidaterne dagen efter valget i Middelfart

Fra prins Johannes til kong Lundsfryd

Johannes Lundsfryd løfter arven: Socialdemokratiet genvinder Middelfart

Stor fremgang til Socialdemokratiet i Middelfart

Stilhed før stormen - Skulder ved skulder vender Lundsfryd og Dahlstrøm stemmer i Middelfart

🎥 Middelfart i ekstase over regionsrådsvalgfesten

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 22:36.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jakob Svensmark, Kasper Jensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.