22-update fra Odense: Socialdemokratiet står til kanonvalg

LIVE: Odenseanerne ser ud til at tage imod Peter Rahbæk Juel med åbne arme. Knap 10.000 stemmer er optalt, og Socialdemokratiet har foreløbigt fået 40 % af stemmerne.

Af Anders Redder, Rane von Benzon
Udgivet 21/11/17 22:12

       

Danmarks tredjestørste by ser ud til blive på socialdemokratiske hænder. Og det endda med et overbevisende resultat.

Klokken 22, to timer efter valgstederne lukkede, er 9912 stemmer talt op. Socialdemokratiet står til 40.4 % af stemmerne (13 mandater), mens Venstre halter efter med 22.7 % af stemmerne (otte mandater).

Holder det foreløbige resultat, har Socialdemokratiet fået et kanonvalg i Odense. I forhold til sidste valg ser S ud til at gå knap 11 procentpoint frem. Peter Rahbæk Juel kan altså muligvis rydde hele bordet og fortsætte som borgmester.

Konservative, der havde et mareridtsvalg i 2013, ser ikke ud til at gøre comeback i denne omgang. Tværtimod. Foreløbige resultater indikerer, at partiet må afgive et af sine tre mandater i byrådet.

Også Dansk Folkeparti går tilbage. Profilen Alex Ahrendtsen genopstiller ikke, og det ser vælgerne ud til at straffe. Partiet står til en tilbagegang på ca. 2 procentpoint.

Hverken Nye Borgelige eller Liberal Alliance står til at komme ind i Odense.

NB: Dette er et foreløbigt resultat på baggrund af stemmeoptællingen, som den så ud kl. 22 i Odense.

Alternativet og Radikale Venstre i drama til det sidste

Radikalt drama i Odense

🎥 Odense mens du sov: Reaktioner fra Rahbæk og co.

🎥 Peter Rahbæk Juel beholder kæden - fra kronprins til konge

Midnatsupdate fra Odense: Socialdemokratiet på sejrskurs, mens Venstre bløder stemmer

50 procent af stemmerne optalt i Odense: Næsten hver anden stemme går til S og Rahbæk

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 22:12.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anders Redder, Rane von Benzon

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.